Deurkrant van deelnemers aan de Interventiewerkplaats van 13-09-2018

BETEKENIS van deze middag voor mij:

Verbronnen: weer boven halen waar bepaalde kennis in me vandaan komt, respectvolle uitwisseling. Weerzien met gelijkgestemden. Plezier. Heerlijke middag. Leuke mensen, mooie gesprekken, inspiratie en borrelt om mee aan de slag te gaan. Dank voor jullie tijd en energie.

Heel leuk om iedereen te zien en ervaringen uit te wisselen. Dank voor de gezellige, interessante middag.

Mooie manier om meer te leren van hoe anderen het werk van de oude meesters gebruiken. Ook weer het gevoel van de opleiding door Wick en Marjoka en Willem samen.

In eerste instantie leek het me fijn om studiegenoten te ontmoeten. Maar het was leuk om weer eens wat theoretische erfenis door te werken en inspirerende gesprekken te hebben.

Inspirerend om te horen welke toepassingen iedereen in zijn eigen werk doet op basis van allemaal eenzelfde basis.

Marjoka, Brigitte, Eric en Jojo. Dank je wel voor een heerlijke middag. Leuke mensen, mooie modellen, energie, nieuwe inzichten en inspiratie. Tof hoe “oude” modellen nog zo veel toegevoegde waarde hebben en ik blijf me erover verbazen dat elk gesprek erover weer nieuwe stof oplevert. Dank

Het was een warm bad. Ik ga “bewust bekwaam” de deur uit. Dit is de professionele bedding waar ik uit voortkom. Dank.

Erg leuk. Back to basics.

Uitdaging, inspiratie, oude-nieuwe studiegenoten gecontact, nieuw leesvoer.

Prachtig om mensen uit verschillende hoeken met soortgelijke achtergrond en manier van werken en denken mee te maken. Alsof je naar jezelf kijkt in 35 verschillende vormen. Dank voor alles wat jullie deden om dit mogelijk te maken.

Een mooie dag, down the memory lane. Wat mooi om mijn basis zo weer terug te vinden. Een basis die – merk ik nu- diep geïnternaliseerd is in hoe ik denk, voel en werk. Dank voor deze mooie inspirerende dag, hartelijke groet

Beste Jojo, Brigitte, Eric en marjoka. Heel erg bedankt voor de doelloze en juist daardoor doelvolle dag. Goed om theorieën te herhalen waardoor je bewust wordt wat je gebruikt. Ik denk dat ik ze nu juist ook weer effectiever in kan zetten en dat maakt me blij.

Nieuwe contacten en nieuwe inzichten.

Fijn om allerlei vakgenoten te ontmoeten die ik nog niet kende. Dat voornamelijk, naast het terughalen van de modellen.

Leuke inspirerende middag. Mag zeker vervolg hebben. Goed om vanuit verschillende disciplines ervaringen te horen -> verrijking van mijn eigen beelden.

Leuk om mensen weer eens te zien. Mooi om te zien dat in die jaren met Jannie een basis is gelegd voor zoveel waar je nu nog dagelijks mee bezig bent. Mooi ook om te horen hoe de modellen en theorieën vanuit verschillende hoeken en werkvelden toegevoegde waarde hebben.

Herkenning. Warmte. Confrontatie. Energie. Heel hartelijk dank.

Dank voor de organisatie van deze inspirerende middag. Alles was – dankzij Wick- herkenbaar. Leuk en belangrijk om met de basis van ons vak bezig te zijn en daar samen opnieuw betekenis aan te geven. 1 keer per jaar zou leuk zijn

Heel mooi om weer zo veel bekende gezichten te zien, weer contact te maken en gevoel te delen over onze gemeenschappelijke “roots”, die er duidelijk zijn. Heerlijk om oude herinneringen op te halen. Een prachtige map om mee te krijgen. Zeer bedankt voor het creëren van deze gelegenheid. Hartelijke groeten

Ik heb hier enorm naar uitgekeken, sowieso het weerzien met studie- en vakgenoten en daarna heerlijk geïnspireerd praten over de theorieën die zo veel van waarde zijn in mijn werk. Goede tips gehad en veel inspiratie opgedaan. Bedankt.

Herbronnen.

Heel fijn als “opfrisser” van weggezakte kennis (en er achter komen dat het eigenlijk helemaal niet is weggezakt!)

Boeiend om praktijk en theorie te verbinden, kennis op te halen en op te doen.

Leuk om oude bekenden en nieuwe mensen te ontmoeten en van te leren

Enorm leuk om veel verschillende oude bekenden/vrienden/gezichten weer te zien. De uitwisseling op deze vrije manier (en toch gestructureerd) inspirerend. Leuk om zelfs oude gedragingen van mensen weer terug te zien en te herkennen. Veel o ja’s en nieuwe gedachten.

Voor herhaling vatbaar. Boeiende professionele uitwisseling.  

Lieve initiatiefnemers. Dank je wel! Deze bijeenkomst kwam voor mij precies op het goede moment. Mijn “vuurtje” is weer verder gaan branden.

Heel erg leuk vanwege de ontmoetingen en uitwisselingen. In het kader van ervaringen delen en sparren mag het van mij een vervolg krijgen.

Wat voor VERVOLG zou je aan deze middag willen geven?

Ik weet niet of er voor mij een vervolg is, ik vind het belangrijk om vanuit de wetenschap input te geven aan interventiekundigen, maar vraag me af in hoeverre die daar behoefte aan hebben en of ik zelf bereid ben daar iets anders voor op te offeren. Lastige overweging. .

 Ik zou regelmatig met mijn oude studiegenoten willen afspreken. Meer hoe het met ze gaat en wat ze allemaal doen op werkgebied.

Ik kom zeer graag terug.

 • Meer van dit soort middagen: in gesprek met elkaar
 • Iets horen van de manier waarop het nu in de opleidingen zit
 • Iets horen over onderzoek op dit vlak
 • Een casus van iemand in een groepje vanuit verschillende perspectieven bekijken

Ja graag. Uitwisseling van alle theorie. Hoe? Geen idee, fysiek is leuk, online kan ook.

Wil ik nog even over nadenken en kom ik vast op terug. Groet

Dit, of iets anders, af en toe blijven doen. Van mij hoeft er in eerste instantie niets te veranderen, alhoewel er allerlei andere ideeën en vormen mogelijk zijn.

Over een tijd, dit nog eens doen? Laat ook andere meedenken/doen over vormgeving (ik bied me ook aan). Misschien ook verder verzamelen van materialen via dit netwerk. Ik heb ook nog van alles in de kast liggen. Misschien anderen ook?  Groeten

 • Weer een simulatie !!
 • Zeker nog een keer jaarlijks of tweejaarlijks
 • Andere theorieën aan bod laten komen die deze keer niet aan bod kwamen.

Wat kan aangevuld/upgedated/ingehaald worden door moderne inzichten?

Smaakt naar meer, dus nog eens doen over een jaar.

Een vervolg vind ik erg waardevol. Ik wil best meedenken.

Ja heel graag. De combinatie theorie en uitwisseling d.m.v. oefening en ervaring in het werkveld. Graag vooraf inlezen.

Ik zou meer bekenden van mijn jaar weer willen ontmoeten. Misschien in de vorm van een reünie en dan een soortgelijke  uitwisseling willen doen.

Ik zou het leuk vinden om een paar keer per jaar (3 x) te ontmoeten  en praktijksituaties te delen en verbinden aan theorie. Liefst “op weg naar huis-bijeenkomst”, einde middag, begin avond.

 • Contacten intensiveren met oud-studiegenoten
 • Verbinden -> “oude”(heerlijke) wijn in nieuw zakken koppelen aan nieuwe interventie methoden.

Jaarlijks moment om bij elkaar te komen en te praten over ons vak en netwerken.

Ja zeker vervolg -> leuk. Volgens mij zijn er nog genoeg onderwerpen bijvoorbeeld advisering.

 • Meelezen op het boek
 • Als er meer bijeenkomsten komen ben ik er graag bij
 • Opleiding?

Ik ga alles lezen en dan de oefeningen inzetten in mijn lessen en dan organiseer ik de volgende bijeenkomst mee.

 • Oproep aan iedereen: kijk thuis of je nog materiaal hebt en stuur het op (vb. consultatie methode)
 • Volgende keer: iedereen adopteert een theorie/model en maakt het digitaal
 • Boekje drukken
 • Iedereen mag nog extra modellen toevoegen waar ze graag mee werken (mits goedgekeurd door ballotagecommissie ?)